• Irene

De lente is begonnen, een kijkje op iets positiefs in deze bijzondere tijd.

Zoals jullie allemaal wel weten heeft dit jaar een ongebruikelijke wending gekregen.. Ik zal er niet te veel op in gaan want er wordt genoeg over gepraat. Ik wil het liever hebben over de mooie dingen die nu gebeuren, we hoeven daarvoor alleen onze ogen te openen. Deze dingen zouden je kunnen helpen wanneer je er aandacht aan besteed, ze helpen onze weerstand hoog te houden en beter te worden. Ik heb het hier over iets waar wij allemaal aan geworteld zijn: onze natuur. De natuur gaat namelijk continu door, dag en nacht, seizoen in, seizoen uit, jaar in en jaar uit. En we zijn nu aangekomen in een periode van bloei en groei: de Lente.


Langzaam zie je alles om je heen weer opleven. De vogels zijn volop aan het fluiten, misschien dit jaar wel meer als daarvoor. Althans, zo ervaar ik dat. De bloemen komen langzaam uit de grond, het groen komt weer terug en dan ook nog een dosis fijne zonnestralen waardoor we ons weer een stuk beter gaan voelen!


Verplicht thuis zitten van je werk (Ja ik nu ook.) kan nog al wat ongemakken met zich meebrengen, en dan vooral op mentaal gebied. Er zullen vast en zeker enorm veel gedachten door je hoofd razen en de dingen waar je in het normale leven voor weg kon lopen komen nu ineens akelig dichtbij. Dit gevoel kan erg benauwend werken en daardoor kan je je slecht kunt gaan voelen. Wat moet ik nu?

Nou, ik zal je vertellen dat ik me de eerste dagen ook zo voelde. En ik snapte niet waarom, want normaal houd ik ervan om op mezelf te zijn en mijn eigen ding te doen. Maar dit gaat tegen je zin in en is verplicht. Het neemt een stukje vrijheid weg en een stukje van je sociale leven, en dat is iets waar we allemaal zoveel waarde aan hechten. MAAR....


Dit is een perfecte tijd om aan jezelf te denken en te werken. Zie het als een tijd voor zelfreflectie. Ben ik gelukkig met datgene wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan? Ben ik blij met de dingen waar ik mijn aandacht aan geschonken heb? Is er iets wat ik moet veranderen of wat ik anders zou willen doen? Haal ik alles uit het leven of zijn er veel dingen wat ik heb laten liggen? Ben ik bewust van mijn leven en omgeving of neem ik alles eigenlijk maar gewoon voor lief? Ben ik dankbaar voor mijn goede gezondheid, mijn lichaam dat goed werkt, bewegingen die ik vrij kan maken, de belasting die onze handen en voeten en benen etc. dagelijks voor ons opnemen of neem ik dat gewoon als vanzelfsprekend? Ben ik wel duidelijk hoe dankbaar ik ben voor de mensen om me heen of heb ik dat eigenlijk nooit echt kenbaar gemaakt? Ga hier eens voor zitten, pak eventueel een pen en papier en schrijf het op.


Daarnaast is dit een perfecte tijd om nieuwe interesses en hobby's te ontdekken. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen die je thuis kunt doen! Internet bied eindeloze mogelijkheden om nieuwe dingen te ontdekken en leren. Ideale platformen waar je kunt kijken zijn YouTube, Patreon en SkillShare. De eerste is natuurlijk geheel gratis (of je kiest voor premium) en de laatste twee bieden voor een laag tarief ontzettend veel lessen en leerstof. Wie weet vind je het zelf wel leuk om anderen iets te leren, dan zou je ook bij deze platformen kunnen kijken hoe je daarmee kan beginnen.


Als je van beweging houd of je zou graag wat fitter willen worden, dan kan dit alsnog! Wederom bied o.a YouTube ontzettend veel content om thuis Workouts te kunnen doen. Je hebt workouts in allerlei soorten en maten zodat er voor iedereen wel opties zijn. Gelukkig kunnen we nog steeds een frisse neus halen dus maak daar dan ook verstandig (HOUD AFSTAND) gebruik van.


Ga genieten van de mooie dingen die je om je heen ziet, je zult zien dat de kleine dingen je ineens gaan opvallen. Je zult kleuren misschien ineens feller gaan zien omdat je nu echt je aandacht erop vestigt. Je zult een glimlach op je gezicht krijgen omdat je dankbaar bent dat je leeft. Wees lief voor elkaar. Stuur je vrienden en familie een berichtje, omdat je aan ze denkt en omdat jij hen ook die glimlach op het gezicht gunt. Vraag hoe het met ze gaat, kijk of je ze ergens mee kan helpen. En wees dankbaar voor elke dag die je geschonken krijgt!


Zet beide voeten op de grond en voel de grond onder je. Adem liefde in, en adem liefde uit. Alles komt goed!


Irene


Hierbij nogmaals een persoonlijk bedankje aan Hans en Bianca voor dit mooie zonnige boeket! Jullie laten de wereld een stukje meer stralen!57 views0 comments

Recent Posts

See All